BiH
33

Milo Đukanović svečano dočekan u Sarajevu

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, koji je doputovao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, dočekan je jutros na platou ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu uz najviše državne počasti.

Đukanovića je dočekao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, uz počasnu jedinicu Oružanih snaga BiH koja je bila raspređena duž crvenog tepiha ispred zgrade institucija BiH, te intoniranjem državnih himni BiH i Crne Gore.

Nakon svečanog dočeka uslijedio je susret delegacija BiH i Crne Gore.

Kako je protokolom predviđeno, Đukanović će danas imati i sastanak s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i sastanak sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućih obaju domova Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđen je i sastanak Đukanovića sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Kako je ranije najavljeno, premijer Đukanović razgovaraće će sa najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine o dinamiziranju ekonomskih i ukupnih odnosa, kao i o razmjeni iskustava u procesu evropske i evroatlantske integracije.