Pomoć u obrocima
98

Merhamet u Goraždu narednog mjeseca otvara javnu kuhinju

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Višegodišnja ideja Regionalnog odbora Merhameta Goražde da u ovom gradu otvori javnu kuhinju bit će realizirana već narednog mjeseca. Prema riječima direktora ove organizacije Ermina Hodžića sve je veći broj onih kojima je ovakva pomoć itekako potrebna.

"Javnu kuhinju ćemo otvoriti u saradnji s Gradskom upravom Goražde. Nažalost, potrebe su velike i mi smo bili jedini Regionalni odbor u sklopu Merhameta koji je nije imao. U dogovoru sa gradonačelnikom Ernestom Imamovićem ćemo otvoriti javnu kuhinju u bivšem Đačkom domu. U početku smo planirali od 100 do 150 korisnika, a taj broj će se vremenom povećavati shodno potrebama", kaže Hodžić.

Dodaje da će na ovaj način biti osigurani kvalitetni obroci za osobe u stanju socijalne potrebe.

"Kroz razgovor s našim korisnicima svi su izrazili potrebu. Imat će priliku dobijati kvalitetne obroke uključujući i suhe obroke vikendom, tako da će javna kuhinja i pekara svakim danom biti u funkciji i na usluzi građanima, pri tome mislim i na romske porodice", kaže Hodžić.

Uskoro će biti odabran i izvođač radova za adaptaciju objekta bivšeg Đačkog doma koji će biti prilagođen ovim potrebama.Javna kuhinja i pekara Merhameta sa radom bi trebala početi polovinom oktobra.