I pored otežanih uslova rada
0

Merhamet će pripremati obroke za ugrožene i beskućnike

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
I pored vanrednih okolnosti i otežanih uslova rada kuhinje "Merhameta" širom BiH redovno će pripremati obroke, potvrdio je u nedjelju predsjednik HO "Merhamet" MDD Hajrudin Šahić.
  • "Merhamet" je svoje djelovanje prilagodio novonastalim okolnostima i u narednim danima će u svojim kuhinjama pripremati obroke, bez obzira hoće li imati redovnu isporuku hljeba od svojih pekara. Posebnu pažnju ćemo usmjeriti na pomoć beskućnicima, bez obzira što oni nisu naši korisnici. Njima će biti osigurano po nekoliko dnevnih obroka sve dok traju vanredne okolnosti, kazao je Šahić.

On je dodao da će "Merhamet“ stupiti u kontakt sa centrima za socijalni rad kako bi oni osigurali smještaj za beskućnike, a "Merhamet" će pružiti logističku podršku.

  • Dostava obroka starim i iznemoglim osobama na kućnu adresu umnogome će zavisiti od vremenskih uslova i od stanja na terenu. Korisnike naše patronažne službe molim za razumijevanje, obzirom da u novonastalim okolnostima nećemo moći odgovoriti svim zahtjevima istovremeno, kazao je Šahić, saopćila je Služba da odnose s javnošću "Merhameta".