BiH
0

Mato Žarić novi generalni direktor Elektroprenosa BIH

FENA
Mato Žarić imenovan je danas na sjednici Upravnog odbora (UO) Elektroprenosa BiH za generalnog direktora, potvrdio je Ibrahim Čolakhodžić, predsjednik UO Elektroprenosa.

Žarić je obavljao dužnost direktora Javnog preduzeća "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne“ u Mostaru.

Premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Željka Cvijanović i Nermin Nikšić dali su ranije saglasnost Upravnom odboru Elektroprenosa BiH za Žarićevo imenovanje, a Čolakhodžić se nada da je imenovanjem Žarića napravljen dobar iskorak u stvaranju uvjeta za normalno funkcioniranje kompanije.

Nakon sjednice UO Elektroprenosa BiH održane danas u Banjoj Luci, on je rekao da su razmatrali samo ovu tačku te da nije bilo riječi o planovima poslovanja niti drugim pitanjima.

Čolakhodžić je naglasio da i dalje nastoje da osiguraju da ova kompanija funkcionira s četiri operativna područja kao jedinstvena kompanija na nivou BiH.

"Prenosni sistem funkcioniše, a izvjesno je da bi se moglo i bolje", rekao je on i dodao da se nada da će u narednom periodu kompanija i bolje funkcionirati.

Nada se i da će racio prevladati i kod članova Skupštine akcionara Elektroprenosa BiH i da će naći prihvatljiva rješenja za ovu kompaniju.

Odgovarajući na novinarska pitanja rekao je da je naknada članova Upravnog odbora Elektroprenosa BiH 1.350 KM.