BiH
52

Martin Raguž u Zenici: Evropska, zaposlena i multietnička BiH je moguća

Klix.ba
U Napretkovoj dvorani u Zenici večeras je HDZ 1990 predstavio program i kandidate na predstojećim Općim izborima.

Intoniranjem himni, te minutom šutnje za sve žrtve rata, preminule članove HDZ-a 1990, stradale rudare i nesretno stradalog dječaka Haruma Mujkića, započeo je skup.

"Liste kandidata HDZ-a 1990 sa prostora Zeničko-dobojskog kantona, samo su personifikacija onoga što HDZ 1990 uistinu jeste, a čine ih mladost, iskustvo, stručnost, kompentencija, želja za boljom i pravednijom Bosnom i Hercegovinom", riječi su kojima se Zdenko Kolak, nositelj liste za Skupštinu ZDK obratio skupu istaknuvši činjenicu kako je večerašnja slika iz Zenice garancija kako je HDZ 1990 već sada neizostavan faktor u svim budućim političkim procesima, saopćeno je iz ove stranke.

Predsjednik HDZ 1990, Martin Raguž, dočekan je aplauzima.

"Hvala vam što ste u vrijeme ekonomske, socijalne kao i svake druge krize došli ovdje u ovakvom broju i stvorili ovako pozitivno ozračje", kazao je Raguž naglasivši kako je Zenica, kao i ZDK primjer kako se voli svoja zemlja.

"Odavde ću poslati poruku kako je moguća i kako će biti europska, zaposlena, multietnička Bosna i Hercegovina“, izjavio je Raguž naglasivši kako je HDZ 1990 odbio držati "svijeću" onima koji smatraju kako je nemoguća europska Bosna i Hercegovina.

"Siguran sam kako će 12.10. prevladati opcija koja će zaštiti kolektivna i individualna prava svih naroda i građana, opcija koja će graditi bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu“, izjavio je Raguž naglasivši kako je vrijeme da naša zemlja krene naprijed, stoji u saopćenju.

Raguž je istakao da "Hrvati nisu problem, već su ključ rješenja ove zemlje", pritom naglasivši kako je ovo zemlja svih nas i kako je vrijeme da podvučemo crtu napuštanjima naših krajeva, odricanjem povijesnih prostora i svih negativnih praksi.

"Ovo je naša zemlja – izgradimo je!", poručio je predsjednik HDZ 1990.