SDA Mostar
229

Marić: Neozbiljno je očekivati da SDA podrži Zalihića, Bh. blok je jedinstven samo u rušenju

R. D.
Salem Marić (SDA) (Foto: R. D./Klix.ba)
Salem Marić (SDA) (Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon jučerašnjeg okršaja u Gradskom vijeću Grada Mostara i izbora za gradonačelnika za naš portal događaje je prokomentarisao predsjednik tamošnje organizacije SDA i zamjenik predsjedvajućeg GV Salem Marić.

"Jučer smo pokazali da Koalicija za Mostar ostaje jedinstvena i da će voditi ozbiljnu politiku u Gradskom vijeću, bez obzira na sve pokušaje rušenja", kaže Marić dodajući kako jučerašnja dešavanja nisu lijepa slika za građane.

Marić smatra da je jučerašnji raskol u Bh. bloku pokazatelj kako se oni ne mogu dogovoriti ni o čemu osim o rušenju vlasti u kojoj je SDA.

"Najviše me ražalostio lični odnos kandidata SDP-a za gradonačelnika, koji je pred svim predstavnicima klubova jučer javno obećao da će se završiti izbor gradonečalnika ako se njemu dozvoli kandidatura. Kad mu je dozovoljena kandidatura, onda je zatražio prekid sjednice na pet dana, pokazavši nedovoljno poznavanje poslovnika i statuta", kaže on.

Marić kaže da sama pomisao da će SDA srušiti Guzina i podržati Zalihića govori o neozbiljnosti i nedoraslosti politici i odnosima u Mostaru te nedostatku utakmica u nogama pojedinih kandidata.

"Ovo su prelomni trenuci u Mostaru da bi me neko pet minuta prije glasanja molio da promijenim neku odluku. Zašto nam nešto takvo nisu predložili na ranijim sastancima!? Ja znam da će se nastaviti spinovi da sam ja kriv zbog svoje funkcije predsjedavajućeg. Ponavljam da sam spreman podnijeti ostavku na mjesto zamjenika predsjedavajućeg i ustupiti je nekom iz Bh. bloka uz obavezu da svi njihovi vijećnici podrže Zlatka Guzina za gradonačelnika", zaključio je Marić za Klix.ba.