BiH
67

Mahir Mešalić za Klix.ba: Sporan je utjecaj vanjskih krugova, čak i iz SDA

Piše: N. N.
Mahir Mešalić od danas i zvanično više nije predsjednik Kantonalnog odbora DF-a Tuzlanskog kantona. Mešalić je ostavku podnio predsjedniku stranke Željku Komšiću. Nakon što je prvu odbio, Mešalić je podnio i drugu ostavku koju je Komšić prihvatio.

Mešalić u razgovoru za Klix.ba kaže kako nije imao nikakvih sukoba sa Željkom Komšićem, naprotiv. “On je moju prvu ostavku odbio. Tek kada sam i po drugi put podnio ostavku, Komšić ju je prihvatio”, kaže Mešalić.

Iako nikoga ne želi imenovati Mešalić kaže kako ljudi iz Tuzlanskog kantona vrlo dobro znaju o kome se radi. “Konkretno, sporan je utjecaj nekih vanjskih krugova, čak i iz SDA, na kadrovsku politiku. Sada se pojavljuju čak i neki privatnici koji mešetare, odnosno lobiraju kod naših ljudi”, nastavlja Mešalić.

Mešalić posebno naglašava činjenicu da nijedan problem i sukob nije imao sa Komšićem. “Neke stvari koje su se lokalno odvijale u TK nisu bile uredu”, pojašnjava Mešalić uz napomenu da ne zna ni koliko je sam Komšić bio u mogućnosti utjecati na stvari koje su, prema Mešalićevom mišljenju, bile problematične.

“Moja ideja je bila da mi budemo opozicija svemu lošem što se radi u vlasti. Odnosno, da budemo u vlasti ali da otvoreno kažemo ako nešto ne valja, da budemo neki korektivni faktor unutar vlasti”, kaže Mešalić.

Njemu je posebno smetalo i to što je po statutu DF-a predsjednik kantonalnog odbora bio marginaliziran. “Nikakve ingerencije nisam imao da bih mijenjao stvari. Da sam pokušao stvari mijenjati kroz organe stranke morao bih čekati kongres koji još nije ni zakazan”, kaže Mešalić.

Na kraju napominje da će ostati aktivni član DF-a te da će na svaki način nastojati pomoći stranci.