BiH
70

Magla i oblaci početkom radne sedmice u BiH, nakon snježnih padavina slijedi razvedravanje

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tokom nove radne sedmice neće biti nekih velikih promjena kada je riječ o vremenskim prilikama. U većini dijelova Bosne će preovladavati maglovito i oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti sunčano.

U utorak bi sunce moglo zasijati i u Bosni ukoliko se raziđe magla. Ipak, do kraja dana i u večernjim satima slijedi postepeno naoblačenje sa sjevera. Jutarnja temperatura će biti od -4 do 1, na jugu do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 11 do 17, navodi se u podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda. U mjestima s maglom, će biti nešto niže temperature.

U srijedu je moguć slab snijeg ili slaba kiša u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Temperatura će biti nešto niža nego prethodni dan, jutarnja od -6 do 0, na jugu do 5, a dnevna od -1 do 3 na jugu od 8 do 13.

Na dan dočeka Nove godine u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni bit će pretežno vedro, dok će u ostatku zemlje biti oblačno. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 2, a dnevna od 3 do 1, na jugu od 5 do 12 stepeni.

Prema podacima Accuweather.com magla bi se u Sarajevu mogla razići u srijedu kada će padati snijeg sa kišom, dok bi u četvrtak moglo biti vedro i sunčano vrijeme.