Prikupljanje informacija
0

Lukač: Bit će još hapšenja osoba koje su koristile "Sky" aplikaciju

SRNA
Dragan Lukač
Dragan Lukač
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nastavlja sa prikupljanjem informacija o osobama koje su koristile "Sky" aplikaciju i da će na osnovu toga biti još hapšenja zbog počinjenog kriminala.

Lukač je podsjetio da je veliki broj osoba u BiH koristio ovaj način komunikacije za kriminalne radnje.

"U posljednjih nekoliko mjeseci borimo se protiv organizovanog kriminala na način da je dešifrovana 'Sky' aplikacija u saradnji sa Europolom, ali i tužilaštvima u BiH. Priveli smo veliki broj lica koja su koristila ovu aplikaciju za šta imamo nepobitne dokaze, a dio njih će, vjerujem, biti osuđen", rekao je Lukač.

On je naveo da je materijal obiman i da mora biti analiziran za šta je potrebno vrijeme.

"Lica su koristila i šifrovane kodove i sada kada je otvorena 'Sky' aplikacija vidimo da su se mnoge kriminalne radnje dešavale, a da to policija i tužilaštva nisu znala. Siguran sam da će u narednom periodu na osnovu prikupljenih informacija biti još hapšenja", istakao je Lukač.

On kaže da će hapšenja dovesti i do većeg broja operativnih podataka koje će policija moći da koristi, te da niko neće biti zaštićen.