Promocija programa u Sarajevu
0

LDS-ov slogan je "Naš program rješava vaše probleme"

Klix.ba
Općinski odbor Liberalno demokratske stranke (OOLDS) Novo Sarajevo u proteklih 10 dana održao je promociju svog programa u MZ Čengić Vila II, MZ Čengić Vila I, MZ Pofalići II i MZ Malta.

"Uputili smo apel svim građanima Općine Novo Sarajevo da prekinu dugogodišnju pasivnost, da nam daju nesebičnu podršku i aktivno nam se priključe u borbi protiv svega što ugrožava naše građanske interese kako bi unaprijedili našu lokalnu samoupravu", poručuju iz LDS-a.

"Pravi je trenutak da se aktivno uključimo i damo svoj puni doprinos u borbi protiv onih koji ugrožavaju naše interese. Riješeni smo u odluci da ne propustimo priliku koja nam se ukazala, da u ovoj politički konfuznoj situaciji koja stvara nepovjerenje, neizvjesnost i besperspektivnost - sticanjem povjerenja građana Općine Novo Sarajevo - našim odgovornim angažovanjem, obezbijedimo bolji, bezbjedniji i sadržajniji život na području Općine Novo Sarajevo. Namjera nam je da se aktivnim participiranjem građanstva izborimo i do kraja riješimo sva nagomilana i neriješena pitanja, da sve akcije promovišemo na visok nivo kvaliteta, a samim tim da život u lokalnoj zajednici učinimo potpunijim i ljepšim za življenje", kaže povjerenik i nosilac izborne liste OOLDS Općina Novo Sarajevo Erol Ramusović.

"Cilj nam je takođe poboljšati i unaprijediti odgovornost i kvalitet rada institucija lokalne vlasti, jačajući ujedno mehanizam komunikacije sa građanima i poslovnim sektorom, razvijajući i afirmišući kapacitet ljudskih resursa i povećavajući prosperitet Općine u svim sferama i segmentima kulturno-društvenog života i rada", navodi se u saopćenju.

Izbornu aktivnost LDS provodi pod sloganom: "Naš program rješava vaše probleme", a u vezi s tim opredijelili su se za sedam ključnih koraka, i to: preispitivanje ekonomičnosti, efikasnosti i efektivnosti rada općinske administracije i preuzimanje mjera na osiguravanju sadržajnijeg i kvalitetnijeg rada; preispitivanje usvojenih općinskih odluka koje imaju negativne refleksije na život i rad građana i privrednika. Obezbjeđivanje proaktivnog odnosa vijećnika u općinskom vijeću prema građanima i poduzetnicima; unapređivanje stanja u prostoru kao faktor održivog razvoja; održavanje stambenog fonda u zgradama kolektivnog stanovanja i razvijanja kulture stanovanja; borba protiv korupcije kao trajnog političkog opredjeljenja i formiranje Agencije za razvoj.

"Svoje aktivnosti i pažnju prije svega trebamo usmjeriti ka stvaranju uslova i povoljnog ambijenta za njihovo unapređenje u oblastima poput privređivanja, zapošljavanja, obrazovanja, zdravstva, perspektive mlade populacije i socijalne politike, a sve u cilju nastojanja postizanja pozitivnih promjena u ovim i ostalim oblastima bitnim za uspješno funkcionisanje Općine Novo Sarajevo", kažu u LDS-u i pozivaju sve građane da im se pridruže, čuju njihovu poruku i elaboraciju programa koju će održati u sljedećim mjesnim zajednicama:

MZ Dolac - 19.09.2012. godine,

MZ Grbavica II - 20.09.2012. godine, MZ Kovačići - 25.09.2012. godine, MZ Grbavica I - 26.09.2012. godine, MZ Trg heroja - 27.09.2012. godine MZ Željeznička - 02.10.2012. godine - Centralni skup LDSBiH Novo Sarajevo.