Odogovor na kritiku
29

Lagumdžija Špiriću: Laki je malo nervozan, on zadnji može držati pridike o moralnom prostituisanju

I. P.
Član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije Zlatko Lagumdžija komentarisao je za Klix.ba istup SNSD-ovog Nikole Špirića koji je u subotu kritikovao članove tek stvorenog SPD-a.
"Da će formiranje SPD-a toliko pogoditi Špirića pa da me napadne kao sitni uličar, priznajem, to nisam očekivao. Džaba mu trud. To ga neće skloniti s mjesta na kojem je s pravom sve više nervozan. Toliki put prevaliti i završiti na crnoj listi iza koje stoji mnogo obimnija, još neobjavljena dokumentacija je prevelik izazov i za stabilnije likove", rekao je Lagumdžija.

Kako je rekao, valjalo je Špiriću preći toliki put - od rigidnog komunističkog aparatčika, preko iskrenog četničkog vojvode, do lažnog socijaldemokrate, a sve to kako bi se na kraju "ulizivao strancima koji su ga pročitali pa stavili na listu sa njemu primjerenim društvom".

"Špirić je zadnja osoba u Bosni koja može bilo kome držati pridike o moralnom prostituisanju. Laki je ipak malo nervozan. Ne opravdavam ga, ali ga razumijem - i ja bih bio na njegovom mjestu", zaključio je Lagumdžija.

Podsjećamo, Špirić je u subotu za banjalučku ATV izjavio kako se u kontekstu prve skupštine SPD-a "u Sarajevu nije desilo ništa novo"

"Umjesto jednog Komšića dobili smo dva i Zlatka Lagumdžiju. Kada god su oni bili u kombinaciji Republika Srpska nije ništa dobro mogla da očekuje. Oni su bili u savezu sa SDA, to su stare konkubine politike SDA", rekao je Špirić.