BiH
29

Lagumdžija posjetio Tihića u bolnici

FENA
Aganović i Lagumdžija
Aganović i Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija danas je posjetio predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića, koji boravi u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) radi redovne kontrole.
Aganović i Lagumdžija (Foto: FENA)
Aganović i Lagumdžija (Foto: FENA)

Kako je Lagumdžija kazao u izjavi za Fenu, bila je to privatna posjeta kolegi koji se nalazi na redovnim pretragama, te prilika da se neposredno upozna o njegovom zdravstvenom stanju.

Na upit o tome da li je posjeta bila i prilika za razmjenu mišljenja i stavova o predstojećem sastanku političkih lidera u Bruxellesu, na kojem bi se trebalo govoriti o načinu provođenja odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu u slučaju Sejdić-Finci, predsjednik SDP-a je odgovorio da je "o tome bilo riječi u obimu u kojem se Tihić zanimao za tu temu".

Direktor KCUS-a dr. Damir Aganović, koji je bio u Lagumdžijinoj pratnji, kazao je da je Tihić primljen na Ortopedsku kliniku u nedjelju, gdje je i ranije bio u sklopu dijagnostike na nivou redovnog praćenja zbog osnovne bolesti.

Dodao je da je stanje pacijenta stabilno te da je formiran stručni ljekarski konzilij radi daljnjeg praćenja Tihićevog zdravstvenog stanja.