Slijede konsultacije i razgovori
3

Lagumdžija: Nikšić uskoro izlazi s prijedlogom za rekonstrukciju Vlade FBiH

FENA
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumžija sastao se danas u Sarajevu, u odvojenim susretima, s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te predsjednikom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem.

Lagumdžija je u izjavi za Agenciju Fena kazao da je čestitao premijeru Nikšiću i ostalim akterima na izvanredno urađenom poslu vezano za aranžman s MMF-om te za usvajanje budžeta FBiH.

"Također smo dogovorili da premijer Nikšić u narednih nekoliko dana izađe s prijedlogom za rekonstrukciju Vlade FBiH i za to ima našu punu podršku. On će u narednim danima obaviti konsultacije i razgovore kako bi odlučio da li da rekonstrukcija bude provedena cjelovito ili u fazama, a što je stvar njegove ocjene", kazao je Lagumdžija.

Nikšić će, dodao je, formulirati prijedlog i o tome obavijestiti predsjednika FBiH Živka Budimira.

Podsjetio je da SDP ima namjeru da u potpunosti ispoštuje sporazum potpisan s HDZ-om, HDZ-om 1990 i SBB-om BiH.

"Ako je neko imao iluzija da se radi o sporazumu koji će samo tretirati raspodjelu vlasti, a ne i odgovornosti, mislim da je u posljednjih nekoliko dana uvidio da je riječ o odgovornom političkom dogovoru u kojem su i SBB i dva HDZ-a spremni da preuzmu odgovornost", dodao je Lagumdžija.