BiH
228

Lagumdžija na skupu u Mostaru: Pametniji sam dva puta od Izetbegovića

Piše: A. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Sala Narodnog pozorišta Mostar bila je premala da primi večeras sve članove i simpatizere SDP-a. Socijaldemokratska partija BiH predstavila je kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Za govornicom su se smjenjivali premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, potom lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, kandidat za člana predsjedništva BiH ispred ove stranke Bakir Hadžiomerović, kao i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Zoran Perić.

"SDA obećava Zakon o konsolidaciji privrednih društava, a on je usvojen još prije pola godine. Potom i reviziju esencijalne liste što je učinjeno u tri navrata do sad čime je Vlada FBiH uštedila oko 40 miliona KM. Tu su i obećanja i Zakona o nafti, kao i o smanjenju plata administraciji, što je već učinjeno", kazao je Nikšić.

"Za trenutno stanje u našem gradu krivi su SDA i HDZ. Davno su nam rekli da pripremaju frustrirajuće rješenje koje bi davno proveli das u mogli. Ipak nisu, jer su imali mali problem: 28 poslanika (SDP-a) u Federalnom parlamentu, 17 delegata u Domu naroda Federalnog parlamenta i osam poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH", govorio je Perić.

"Bakir Izetbegović priča o otvaranju novih 100 hiljada novih radnih mjesta. Čovjek će nastaviti da 'lupa' cifre i zaista ovo prestaje da ima sportski karakter. Ja o tome neću obećati ništa, iako sam zvanično pametniji bar dva puta od Izetbegovića, pa bi trebao isto toliko puta više obećati i radnih mjesta", kazao je Zlatko Lagumdžija.

Na kraju konvencije Mostarcima se obratio i kandidat za člana predsjedništva BiH, Bakir Hadžiomerović kojeg su prisutni burno pozdravili.