Sunčana nedjelja
74

Konačno lijepo vrijeme izmamilo Sarajlije u šetnju dok Krizni štab poziva na oprez

E. Sk.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Dok Krizni štab KS ponovo apeluje da se smanji kretanje na minimum, konačno sunčan vikend izmamio je Sarajlije u šetnju. Vrlo rijetko gdje se moglo vidjeti da je neko nosio masku koje se preporučuju tokom boravka na mjestima s puno ljudi.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom pozvalo je sve građane da smanje kretanje i poštuju sve naložene mjere poput nošenja maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako nije moguće održavanje fizičke distance od dva metra.

Ipak, na prvi sunčan vikend nakon dugo vremena niko nije mogao ostati imun. Tako je fotoreporter portala Klix.ba zabilježio brojne građane bh. prijestolnice kako uživaju u lijepom vremenu i ugodnih 27 stepeni Celzijusa.

ašte su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, jedni su se odlučili za šetnju Velikom alejom na Ilidži, drugi su uživali na Vilsonovom šetalištu, a treći pak na Baščaršiji.

Međutim, sudeći prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, lijepo vrijeme neće se dugo zadržati, zbog toga su možda mnogi iskoristili sunce.

Već danas u poslijepodnevnim satima najavljen je porast naoblake u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne koji može usloviti pljuskove i grmljavina. Lokalno su moguće i intenzivnije padavine, praćene gradom. Nestabilno vrijeme zadržat će se i u narednim danima, stoga su Sarajlije s razlogom odlučile danas uživati u lijepom vremenu.Na koronavirus zaboravili su skoro svi, epidemija kao da nije ni postojala.