BiH
0

Komšić: Vladajuće stranke u BiH nisu bile sposobne ispuniti jedini uvjet koji je postavila EU

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentirajući informaciju da će Srbija sutra parafirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, navodi kako ovaj, nažalost, logičan i očekivan potez Evropske unije govori zapravo o dubini krize u kojoj se nalazi BiH i vlast u BiH.

U saopćenju za javnost iz Ureda predsjedavajućeg Komšića, navodi se kako vladajuće stranke nisu bile sposobne da ispune jedini uvjet koji je postavila EU, a to je reforma policije. Što je još tragičnije, dodaje se, ne primjećujemo nikakvu volju od aktuelne koalicije da se do dogovora dođe.

Naprotiv, oni i dalje produbljuju krizu u BiH tako da, nažalost, trenutno više ne govorimo o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, već o smirivanju opšte političke klime u BiH, navodi Komšić.

  • Pokušaj da se EU zavara raznim protokolima i raznim deklaracijama u kojima se naši politički lideri obavezuju da će se dogovarati, očigledno je u Briselu shvaćeno kao naš pokušaj da klasičnim balkanskim trikovima obmanemo EU, smatra predsjedavajući Komšić.