Dom Oružanih snaga BiH
0

Komemoracija generalu Munibu Bisiću

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
U povodu smrti Muniba Bisića, generala Armije RBiH, danas je u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu upriličen komemorativni skup na kojem su evocirana sjećanja na čovjeka i istaknutog patriotu koji je vlastitim primjerom, požtrvovanošću i nesebičnim angažmanom dao nemjerljiv doprinos u odbrani BiH.

U prisustvu rodbine, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH te brojnih prijatelja i saboraca od generala Bisića oprostili su se njegov kolega, general Vahid Karavelić, uime Udruženja generala BiH i Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH, sekretar Ministarstva odbrane BiH dr. Muhamed Smajić i Avdo Hebib, uime Patriotske lige BiH.

Munib Bisić, kako su istaknuli, zauzima mjesto u prvom stroju bh. patriota, koji su aktivno sudjelovali u pripremi otpora i odbrani zemlje od agresije, a nakon okončanja rata uspješno obavljali brojne i odgovorne dužnosti.

"Njegov kratki ovozemaljski život bio je posvećen istinskim ljudskim vrijednostima - porodici, nauci i odbrani domovine."

Munib Bisić bio je omiljen među kolegama, a isticao se znanjem, visokim nivoom profesionalnosti, skromnošću i strpljivošću, rečeno je.

Dr. Munib Bisić rođen je 5. decembra 1957. u Brezi, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a zatim Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

Nakon postdiplomskih studija na Fakultetu općenarodne odbrane u Beogradu i na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, 1999. godine stiče zvanje magistra nauka odbrane i sigurnosti.

Doktorsku disertaciju pod naslovom "Bosna i Hercegovina u sistemu evropske sigurnosti" odbranio je 2007. i stekao zvanje doktora nauka odbrane i sigurnosti.

U toku 1992. i 1993. bio je na dužnosti zamjenika ministra odbrane RBiH, a potom pomoćnika ministra odbrane i inspektora.

Bio je član Glavnog štaba Patriotske lige BiH od njegovog osnivanja.

Dženaza Muniba Bisića, uz vojne počasti, obavit će se danas u 14.30 sati na gradskom groblju Bare.