BiH
48

Koalicija Zajedno za promjene: Treba nam država prava, pravde i povjerenja

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Potrebna nam je politička stabilnost za ekonomski oporavak, a nakon toga doći će NATO, Evropska unija (EU) i investitori, kazao je nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Stranke pravde i povjerenja (SPP) Zoran Miljuš na centralnom predizbornom skupu Koalicije "Zajedno za promjene" održanom danas u Sarajevu.

Kako naglašava Miljuš želja svih građana BiH je zemlja u kojoj se može lagodno živjeti, a za to je potrebna država prava, pravde i povjerenja, dodajući da je snaga BiH u sposobnim ljudima.

Član glavnog odbora SPP-a i treći na listi za Skupštinu Kantona Sarajevo Vedran Hatibović kazao je danas da je važno stati u kraj kriminalu i neradu političara te najavio da će se boriti za prava građana.

Predsjednica općinske organizacije Socijaldemokratske unije (SDU) Novi Grad Sarajevo i kandidatkinja SDU-a za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Ramiza Tabaković istaknula je da građanima u BiH nije važno "da li je neko na vlasti Bošnjak, Srbin ili Hrvat" nego da li će "imati posao i plaću".

"Glasajte za čestite i poštene ljude i molim sve da izađu na izbore. Zaslužujete čestitu vlast, zato vam se i nudi Koalicija", poručila je Tabaković.

Neki od ciljeva Koalicije "Zajedno za promjene", ukoliko im građani na predstojećim izborima ukažu povjerenje, bit će puna jednakopravnost naroda i građana BiH na cijelom teritoriju BiH koju moraju jamčiti institucije BiH, a ne stranke ili pojedinci, jačanje međunarodnog ugleda BiH, ekonomski razvoj BiH, pokretanje gospodarstva i otvaranje radnih mjesta u proizvodnji.

Koaliciju "Zajedno za promjene" čine Stranka pravde i povjerenja (SPP), Socijaldemokratska unija BiH (SDU), Stranka udruženih nezavisnih demokrata BiH (SUND), Demokratska narodna zajednica (DNZ), Stranka penzionera-umirovljenika BiH (SPUBiH) i Liberalno demokratska stranka (LDS).