BiH
7

Koalicija Domovina u Višegradu: Za jaku i stabilnu BiH

Klix.ba
Stranka demokratske akcije, Općinski odbor Višegrad, organizirala je danas centralni predizborni skup za Općinu Višegrad.

Prisutnima su se obratili zvaničnici SDA sa općinskog i regionalnog nivoa, te mr. Ramiz Salkić, kandidat Koalicije Domovina za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska, i mr. Sadik Ahmetović, nosilac liste SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz izborne jedinice tri iz RS.

U svom obraćanju mr. Ramiz Salkić je istakao važnost jedinstvenog političkog nastupa probosanskih snaga na narednim izborima: "Bosna i Hercegovina je jedinstvena i cjelovita zemlja. Danas smo na Drini i svjedočimo svojim prisustvom da su se Bošnjaci vratili u ovaj grad, da će se proces povratka nastaviti i da ćemo u njemu zauvijek da živimo. Iako smo proteklih godina ovdje doživjeli zločine, protjerivanja, pljačke i najkrvaviji genocid, mi smo odlučni da ćemo živjeti na Drini".

"Ovih dana imali smo otvorene provokacije sa krstom iznad Sarajeva. Mi godinama u manjem bh. entitetu trpimo provokacije i otvorenu institucionalnu diskriminaciju. Ali mi se ne predajemo. Imamo snagu jer znamo šta je naš cilj. Osnovali smo Koaliciju Domovina i objedinili sve probosanske stranke, sve one kojima je jaka i stabilna domovina Bosna i Hercegovina iznad svih drugih interesa", kazao je Salkić.

Ekonomska stabilnost i jačanje povratničkih porodica ključni je mehanizam održivog povratka. Stoga će SDA nastaviti podržavati provođenje Aneksa VII Dejtinskog mirovnog sporazuma, otvaranje novih preduzeća i razvoj zadrugarskog sistema. Salkić je pozvao preduzeća iz Federacije, ali i građane BiH u dijaspori da investiraju u povratnička naselja, saopćeno je iz Koalicije Domovina.