Jednoglasno izabran
0

Kemal Kozarić ponovo guverner CBBiH

FENA
Novoimenovano Upravno vijeće Centralne banke BiH (CBBiH) izabralo je Kemala Kozarića za guvernera CBBiH na drugi mandatni period.

Kozarić je jednoglasno izabran danas na sjednici Upravnog vijeća CBBiH na kojoj su novoimenovani članovi ovog vijeća Kemal Kozarić, Fikret Čaušević, Vasilj Žarković, Milenko Krajišnik i Željko Šain i zvanično preuzeli dužnost.

Kozarić ima tridesetogodišnje radno iskustvo u bankarstvu i finansijama. U Centralnu banku BiH došao je 2000. godine sa pozicije ministra finansija Kantona Sarajevo.

U CBBiH je od 2000. do 2005. obavljao poslove viceguvernera, a 2005. godine je od Petera Nicholla preuzeo dužnost guvernera.

Upravno vijeće CBBiH odobrilo je danas i imenovanje Radomira Božića za viceguvernera CBBiH, koji će, uz još dva viceguvernera, obavljati ovu dužnost i činiti sastav Uprave CBBiH.

Božić je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ovlašteni revizor. Član je Komisije za računovodstvo i reviziju BiH.

Upravno vijeće CBBiH je odobrilo je i imenovanje Dragana Kuline za glavnog internog revizora CBBiH, saopćeno je iz CBBiH.