MUP KS
238

Katica: Razumijemo zabrinutost građana Sarajeva, policija je uvijek prisutna na terenu

V. K.
Admir Katica (Foto: T. S./Klix.ba)
Admir Katica (Foto: T. S./Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasio se oglasio se povodom aktuelne sigurnosne situacije u glavnom gradu BiH te je poručio kako svi službenici policije reaguju odmah kada je riječ o nemilim događajima.
On je naglasio kako su policijski službenici uvijek prisutni na terenu te da je MUP Kantona Sarajevo u potpunosti operativan.

"U slučaju nemilih događaja reagujemo odmah, kao što potvrđuju medijski izvještaji. Jednako kao što od kompleksnih slučajeva ne odustajemo dok ih ne riješimo i to je dobro poznato javnosti. Budno pratimo sva dešavanja u KS. Razumijemo zabrinutost građana koja je narasla tokom posljednjih nekoliko sedmica", rekao je Katica.

Također, ističe kako će u narednom periodu MUP dodatno intenzivirati mjere.

"Iako nam statistika pokazuje da smo u prosječnom periodu po broju zločina, saobraćajnih nesreća, teških krivičnih djela itd., imali smanjenje trenda tih oblika kriminala, dodatno ćemo intenzivirati mjere. To je naš posao koji ćemo obaviti, držati sigurnost na nivou koji se od nas očekuje i na usluzi stanovništvu Kantona Sarajevo", poručuje ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji za medije, premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nije želio odgovarati na pitanja koja se tiču sigurnosne situacije u glavnom gradu.

"Najavili smo priču o ponderu, ovo drugo... Znači nisam spreman, nema mi ministra. Nije fer. Niste mi ništa rekli, nije press za druge stvari. Samo mi je najavljen ponder i zato sam ostao da odgovorim na to pitanje", odgovorio je Forto.