BiH
366

Kasumović: Koliko mi je poznato novu stranku osnivaju Senad Šepić i Svetlana Cenić

Piše: Er. M.
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Novoizabrani gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović rekao je da on ne osniva novu stranku, ali da mu je poznato kako na tome rade Senad Šepić i Svetlana Cenić.

"Koliko mi je poznato, to bi bila stranka na nivou države. To je sve što ja znam", rekao je Kasumović.

Na pitanje da li će i on biti dio te stranke, Kasumović odgovara da su vođeni razgovori, ali da on nikada nije bio političar, kao što ne želi ni sada.

"Ovakve vrste političkih varijanti kakve imamo danas samo dodatno razvaljuju BiH i čine građane siromašnim. Političku stranku koja bi za cilj imala evropski i NATO put te bolji život građana bih podržao", kazao je Kasumović.

Još jednom je ponovio da su mnogi razgovarali s njim, ali da on nema namjeru praviti bilo kakvu političku stranku.

"Lokalni izbori su pokazali da građani traže alternativu. Gdje god se pojavila kvalitetna alternativa ona je dobila podršku. Ja bih podržao isključivo političku opciju na državnom nivou jer za mene bilo kakve entitetske stranke ne dolaze u obzir", rekao je Kasumović.

Ovom povodom razgovarali smo i sa zastupnikom SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senadom Šepićem.

"Ili će se postojeće političke stranke demokratizirati i promijeniti, otvoriti da služe i daju jednaku šansu svim ljudima ili će biti promijenjene sa željom i potrebom našega naroda da ima bolju i odgovorniju politiku i zemlju dostojnu života i budućnosti za nas i našu djecu", rekao je Šepić.

Zaključio je da je sav njegov politički angažman bio u tom pravcu.

"U tom pravcu će se nastaviti i nastaviti. Mnogo ljudi širom BiH s kojima razgovaram žele i bore se za takvu politiku. Vjerujem da će to svakim danom biti sve jače i više", kazao je on.