Sarajevo
0

Kardinal Puljić predvodio misu polnoćku u Katedrali

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
"Neka mir zavlada u ovoj zemlji, izranjenoj, rastrganoj, te zatrovanoj raznim interesima trgovanja", poručio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, predvodeći u četvrtak navečer misu polnoćku u sarajevskoj Katedrali Srca Isusova.

"Vrati Kriste ovoj zemlji svoj mir da živimo jedni s drugima u slozi i ljubavi", dodao je kardinal Puljić, zaželivši da radost Božića živi u nama svakoga dana.

"Ti Isuse, koji si kralj mira, vrati mir u naše obitelji, vrati nam sposobnosti radovati se, da se radujemo životu, ali vrati mir i cijelom svijetu Kralju mira, pobijedi mržnju, pobijedi sebičnost, učini nas svjesnima malenosti, jer praštati može samo čovjek ponizan, a ponizan je čovjek koji prihvaća istinu o sebi, svoju istinu pred Bogom i pred ljudima", poručio je kardinal Puljić.

On je u propovijedi istaknuo suvremeni čovjek previše često zna lutati u tami grijeha, nesigurnosti i životne neizvjesnosti, a upravo stoga poruka rođenja djeteta Božjeg sve više dobiva na važnosti jer nas iznova vraća istinskim vrijednostima i nudi nam prosvjetljenje.

"Darovi i bogatstvo ništa ne znače ako tu nema srca", kazao je kardinal Puljić, istaknuvši kako je bit slavljenja Božića prepoznati Božju ljubav kao i to da se on na današnji dan približio čovjeku kojemu ostaje spoznati koliko je bitno na isti način približiti se drugim ljudima.

Vrhbosanski je nadbiskup u svojoj propovijedi posebice podsjetio na stradanja i patnje koje i danas traju u državama poput Iraka, Afganistana i Sudana ali i u Svetoj Zemlji te je pozvao na molitvu i djela koja bi doprinijela da to što prije prestane.