TV
0

KANAL1 počeo sa emitovanjem

Sarajevo-x.com
Brojni televizijski gledaoci u Sarajevu već su primijetili početak emitovanja novog domaćeg kablovskog TV programa pod nazivom "KANAL1".

Kako saznajemo trenutno KANAL1 mogu pratiti pretplatnici HS kablovske mreže u Sarajevu (analogni i digitalni paket), te rastući broj korisnika usluge "MojaTV" BH Telecoma.

U toku ove eksperimentalne faze gledaoci mogu uživati u ekskluzivnom muzičkom sadržaju kreiranom u saradnji sa svjetskim izdavačkim kućama, obećavaju iz ove TV-kuće.

Najavljeno je da će program postepeno biti unaprijeđivan planiranim programima vlastite i strane produkcije. U narednom periodu za ljubitelje domaćeg i stranog sporta voditeljski velemajstor Marjan Mijajlović priprema mnogobrojna iznenađenja, dok će poklonici umjetnosti i filma moći uživati u kolekciji kratkih filmova.

"KANAL1 želi da gledaocima pruži opuštanje i zabavu uz kvalitetan i inovativan program. Novost na našim prostorima je da će ovaj program biti oslobođen klasičnog informativnog programa i političkih tema. Ovakva programska politika oslobođena standardnih televizijskih okvira čini KANAL1 idealnom platformom za promociju novih ideja i kreativnih načina komunikacije sa gledaocima", poruka je iz tima koji realizuje program.

KANAL1 će se fokusirati na modernu publiku od 14 do 45 godina starosti, koja želi da se zabavi uz trendovsku muziku, filmove, serije, dokumentarce sa posebnim fokusom na sport i kulturna dešavanja.

Tim čine mladi ljudi koji su u KANAL1 udahnuli savremeni stil, te znanja iz oblasti audio-video produkcije, interneta, grafičkog dizajna, muzike, sporta, medija i marketinga. U svrhu razvoja vlastite produkcije KANAL1 ima ozbiljne planove za širenje kapaciteta i zapošljavanje novih talenata.

Cilj projekta je što prije pokriti čitavu Bosnu i Hercegovinu, te se uskoro očekuje i širenje emitovanja na ostale kablovske i IPTV mreže širom zemlje, kažu iz ove TV-kuće.