Centralna predizborna tribina
0

Kanadidati HSP-a Novo Sarajevo poručili: Ovako više ne može

Klix.ba
"Ovako više ne može“ poruka je sa sinoćnjeg predizbornog skupa Hrvatske stranke prava u Novom Sarajevu.

"Našoj domovini Bosni i Hercegovini potrebne su korjenite promjene u svim oblastima života i rada ako mislimo živjeti dostojanstveno“, rekao je predsjednik Hrvatske stranke prava dr.Zvonko Jurišić.

Na skupu su govorili i član HSP-a Željko Stipić i nosilac liste za Novo Sarajevo mr. sci.Vinko Jakić, a kao gost aktuelni načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo. Istaknuto je da prijedlozi ustavnih promjena koji su ovih dana objelodanjeni mogu dovesti do nestanka političkih predstavnika Hrvata, ali i Bošnjaka iz kantona gdje su malobrojniji, saopćeno je iz ove stranke.

"Zato se HSP bori za ravnopravan status konstitutivnih naroda u svim sredinama gdje živimo unutar Bosne i Hercegovine“, navodi se u saopćenju.

Nosilac liste za općinsko vijeće Novo Sarajevo Vinko Jakić istakao je kako će "braniti dalje urušavanje dostojanstva građanina i potrebu da živimo u mirnom i sigurnom okruženju“.

Poruka građanima općine Novo Sarajevo sa skupa je da prije izbora upoznaju one kojima će dati povjerenje, tokom izbora, glasajte po savjesti a nakon izbora budite neumoljivi u traženju ostvarenja datih obećanja, saopćeno je iz HSP-a.