BiH
0

FOTO / Kamionom oštetio izložbu "Nestali životi" na Trgu djece Sarajeva

Sarajevo-x.com
Jedan od panoa izložbe "Nestali životi", koja je postavljena na Trgu djece Sarajeva, jutros je oboren i oštećen nepažnjom vozača kamiona sa opremom za manifestaciju koja se također održava na Trgu.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Prema riječima Sanele Bajrambašić iz Međunarodnog komiteta Crvenog Križa (ICRC), kamion sa opremom prolazio je pored postavke i zakačio kabl za napajanje strujom, zbog čega je jedna konstrukcija pala.

"O incidentu je obaviještena policija, koja je došla i obavila uviđaj. Vršimo procjenu štete i do kraja dana ćemo pokušati popraviti štetu", rekla je Bajrambašić za Sarajevo-x.com.

Izložba "Nestali životi" otvorena je 30. augusta u organizaciji Međunarodnog komiteta Crvenog križa (ICRC) u BiH, u saradnji s Institutom za nestale osobe (INO) i Međunarodnom komisijom za nestale (ICMP).

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Izložba i knjiga "Nestali životi" nagrađivanog britanskog fotografa Nicka Danzingera i kanadskog pisca Roryja MacLeana odaje počast nestalima u ratu u BiH, njihovim porodicama i svima koji se neumorno trude da razriješe pitanje nestalih u BiH.

Izložba dokumentira sudbinu 15 porodica nestalih osoba s prostora Balkana i u BiH će biti postavljena na otvorenom prostoru, i to u Sarajevu od 30. augusta do 12. septembra, u Mostaru od 20. septembra do 4. oktobra i u Banjoj Luci od 11. do 25. oktobra.