Nova preslaganja
23

Kalkulacije u Skupštini Srebrenice: Grujičić tražio smjenu svog čovjeka, spasile ga SDA i DF

N. V.
Sjednica Skupštine Srebrenice (Screenshot: RTV Srebrenica)
Sjednica Skupštine Srebrenice (Screenshot: RTV Srebrenica)
Danas je trebalo da bude održana sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj bi se glasalo za smjenu potpredsjednika Radomira Pavlovića, međutim na sjednici nije bilo potrebne većine za bilo kakvo odlučivanje.

Inicijativu za smjenu Pavlovića su pokrenuli odbornici SDS-a, a to je podržao i načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, koji je inače član SNSD-a, baš kao i potpredsjednik Skupštine, čiju smjenu traži.

Iako je na početku sjednice formirana nova skupštinska većina koja bi imala snagu da smjeni Pavlovića, nakon pauze od pola sata, većina se raspala.

Za smjenu Pavlovića bila su čak tri člana Kluba SNSD-a, kojem pripada i sam Pavlović. No, on je tokom pauze uspio pridobiti na svoju stranu dovoljan broj ruku da se odlučivanje o njegovom odlasku odgodi.

Nakon što su tri zastupnice promijenile "stranu", došlo je do pat pozicije i nedostatka većine, a za to su krive, kako je kazao izvor Klix.ba, Jovana Rakić iz DNS-a, Tifa Efendić iz SDA i Dželaludina Nukić iz DF-a, jer su odlučile pružiti podršku Pavloviću.

Pavlović je nakon sjednice čak i kazao da je "obavio konsultacije sa nekim političkim partijama" sa kojim je usaglasio prekid sjednice Skupštine.

Sjednica je odgođena do daljnjeg, a zbog kalkulisanja i politikanstva trpit će narod, s obzirom na to da budžet neće biti usvojen dok se ne dogovore o pozicijama.