Susret s Mostarskog sajma
83

Kabiri razgovarao s Čovićem, Plenkovićem i Krišto o južnoj interkonekciji u BiH

N. V.
Na službenom otvaranju 25. Sajma gospodarstva u Mostaru, kojem je ove godine Hrvatska partner zemlja, M.T. Abraham Grupa ugostila je delegaciju iz Hrvatske i Izraela. Predsjednik grupacije Amir Gross Kabiri kaže da je s njima razgovarao i o južnoj interkonekciji.

Među gostima su bili premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i gospodin Ernest Grin, predstavnik ambasade Izraela u BiH, koji je prenio pozdrave Galit Pelegt, ambasadorice Izraela u BiH.

Tokom posjeta, predsjednik M.T. Abraham Grupe Amir Gross Kabiri podijelio je novosti o planovima razvoja Grupe u BiH u sektorima aluminija, energije i kulture.

"Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima zbog recesije u Evropi, naglašeno je da je Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate u 2023. godini", saopćeno je iz Abraham grupe.

Nadalje, razgovaralo se o plinskoj južnoj interkonekciji i njenom značaju za Aluminij i BiH, "što ukazuje na obostrane napore javnog i privatnog sektora u realizaciji ovog ključnog projekta", navode.

M.T. Abraham Grupa je na Mostarskom sajmu s ponosom predstavila i izlaganje slike "Avenija Bois de Boulogne (oko 1916.)" poznatog francuskog slikara Keesa van Dongena. Ovo remek-djelo, izloženo na štandu M.T. Abraham Grupe, personificira umjetničku izvrsnost Van Dongena.

Tokom Međunarodnog ekonomskog sajma u Mostaru, Grupa će također posjetiteljima omogućiti priliku interaktivnog iskustva virtualne stvarnosti i istraživanja svetih mjesta Jerusalema.

"VR Platforma The Holy City izravno prenosi sudionike na sveta mjesta kršćanstva, judaizma i islama te prikazuje svete vjerske obrede koristeći fotorealističnu volumetrijsku tehnologiju za prikazivanje arhitektonskih znamenitosti i duhovne prirode grada. M.T. Abraham Grupa ostaje čvrsto posvećena inovacijama, izvrsnosti i održivom rastu", navode oni.