BiH
28

Jelena Simović priredila novogodišnje iznenađenje za male pacijente Fočanske bolnice

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Jelena Simović, članica Spasilačkog kluba "Wolf" iz Foče obučena u odjelo Djeda Mraza obradovala je mališane na Pedijatrijskom odjelu bolnice u Foči i djecu sa posebnim potrebama.

Poput pravog Djeda Mraza, Jelena poznata po nadimku Fočanska Vučica, se sa četvrtog sprata Hirurškog odjela bolnice, spuštala do Pedijatrijskog odjela, ušla je kroz prozor, a mališani su iznenađeni i oduševljeni vrištali od radosti. Jelena im je priredila jedan dan iz bajke o Djeda Mrazu.

"Tako smo ih lijepo iznenadili a i sama sam bila presretna. Zabavili smo se dijeleći slatkiše, razgovarali i pjevali. Moj prijatelj Darko Milanović je svirao gitaru. Ti osmijesi su nešto najljepše i najiskrenije što čovjek može da doživi, nešto što napuni dušu. Zahvaljujem se svom osoblju bolnice kao i upravi koja je dala dozvolu za ovaj čin. Nakon toga, sam se spuštala sa tržnog centra u parkić gdje su bila djeca sa posebnim potrebama. Nemam riječi za njihovu radost kada su ugledali Djeda Mraza ili u mom slučaju Mrazicu. Otišli smo u njihov dom i družili se uz pjesmu i ples djeleći pakete", ispričala je za Klix.ba Jelena Simović.

Dodaje da je i sama uživala u ovom danu kao nikada do sada zbog sreće koju je izazvala na licima djece.

"Ideja se rodila prošle godine ali nisam je realizovala usljed nedostatka vremena. Zato sam sada uspjela. Dok su se ispiti sumirali odvajala sam vremena da sve organizujem, komunicirala sam sa vlasnicima trgovačkih radnji da mi doniraju slatkiše, novac nisam prihvatala jer draže mi je da oni od srca daju nego da ja idem negdje kupovati", ističe Jelena.

Sa svojom ekipom Mrazica je posjetila i školu u Dragočevi i novogodišnjim poklonima obradovala desetak mališana.