Humanitarna akcija
0

Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih u 4 bh. grada

Sarajevo-x.com
Udruženje altruista ‘DOBRO’ još jednom organizira humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za osobe u stanju socijalne potrebe, ovaj put paralelno u 4 bh grada: Sarajevu, Maglaju, Zenici i Visokom.

Šesta po redu humanitarna akcija pod nazivom ‘Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljadu sitih’ u Sarajevu, održavat će se 05.12. u Hoše Komercu, Supermarketu AS (Socijalno) u periodu od 12 do 18 sati, i 06.12. u Hoše Komercu, Supermarketu AS (Socijalno) i Konzumu Korea u periodu od 11 do 15 sati.

U Maglaju, Zenici i Visokom se održava druga po redu akcija ‘Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljadu sitih’. U Maglaju akcija se održava u TC Konzumu, u periodu od 10 do 15 sati. U Zenici u TC Konzumu u centru Džananović, u periodu od 10 do 16, a u Visokom u Hipermarketu Bingo TC, u periodu od 11 do 16 sati.

Cilj ove akcije je prikupljanje osnovnih životnih namirnica i higijenskih potrepština koje posjetioci tržnih centara ostavljaju u humanitarne korpe, a koje će kasnije biti dostavljene onima kojima je to najpotrebnije.

Udruženje ‘DOBRO’ ima za cilj spojiti ljude koji žele pomoći drugima i one kojima je ta pomoć neophodna. Ukoliko želite volontirati u akcijama koje Udruženje altruista DOBRO organizira u bilo kojem od ova četiri grada, možete ih kontaktirati na broj telefona 062 621 524 ili putem e-mail adrese: [email protected]