BiH
4

Jasmin Salkić umjesto Mirze Sendijarevića na čelu BH-Gasa

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Federacije BiH dala je Nadzornom odboru BH­Gasa d.o.o. Sarajevo prethodne saglasnosti za donošenje Odluke o razrješenju Mirze Sendijarevića dužnosti direktora ovog privrednog društva, zbog gubitka povjerenja vlasnika udjela, kao i za imenovanje Jasmina Salkića za vršioca dužnosti direktora na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora direktora društva na osnovu javnog konkursa.

Danas su imenovani punomoćnici koji će Vladu FBiH zastupati na skupštinama privrednih društava. Riječ je o Jakobu Mušinbegoviću (UNIS Genex d.d. Goražde), Ameli Mikulić (Konfekcija Borac d.d. Travnik), Adnanu Frljaku (Aluminij d.d. Mostar) i Pavi Bobanu (Sarajevoputevi d.d. Sarajevo).

Vlada FBiH usvojila je danas izvještaj Komisije za izbor i imenovanja članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije BiH vrši Vlada FBiH, a koji se odnosi na Fabriku duhana Sarajevo d.d. Sarajevo.

U izvještaju je navedeno da nisu stečeni uvjeti za sastavljanje liste sa užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, jer su se na javni oglas za izbor i imenovanje dva člana Nadzornog odbora FDS-a prijavila samo dva kandidata.