Automobili zaglavljeni
90

Jaka kiša u Sarajevu dovela do kolapsa u saobraćaju: Više gradskih ulica poplavljeno

S. Š.
Blokirana ulice Safeta Zajke, Općina Novi Grad Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Kiša koja je u Sarajevu počela padati danas oko 14 sati dovela je do kolapsa na saobraćajnicama u pojedinim dijelovima grada.

Velika količina kiše koja je pala u glavnom gradu BiH dovela je do plavljenja pojedinih ulica, a prema fotografijama trenutno je najteže u ulici Safeta Zajke u Boljakovom Potoku, naselju Hrasno i podvožnjaku koji vodi u Buća Potok.

U ulici Safeta Zajke došlo je do potpunog kolapsa s obzirom da je uslijed velike količine padavina, voda u potpunosti poplavila saobraćajnicu zbog čega su se automobili našli zaglavljeni te im je onemogućeno kretanje.

Osim toga, kiša je uzrokovala i blokadu u saobraćaju i u ostalim gradskim ulicama. Kako se može vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, poplavljen je i podvožnjak u Buća Potoku i ulica Džamijska u Hrasnom.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) do kraja dana također prognozira padavine. Večeras se širom zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno u centralnim, istočnim područjima Bosne su moguće intenzivnije padavine, prećene jakim udarima vjetra, što može usloviti pojavu urbanih poplava.

Sutra će u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 23.