BiH
277

Izetbegović: Tihić će biti ukopan u Bosanskom Šamcu

Klix.ba
Sulejman Tihić
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Preminuli predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić bit će ukopan u haremu džamije u Bosanskom Šamcu, kazao je na večerašnjoj vanrednoj konferenciji za medije zamjenik predsjednika ove stranke Bakir Izetbegović.

Izetbegović je objasnio da je ovo bila Tihićeva želja.

Izetbegović je potvrdio da je Tihić preselio na ahiret danas u večernjim satima u KCUS-u u 63. godini.

"Smrt predsjednika Tihića je veliki gubitak za SDA, za BiH i sve njene građane. Sulejman Tihić je bio dobar čovjek, uzoran otac, suprug, veoma odgovoran i političar. Predsjednik Tihić je dao nemjerljiv doprinos procesima reintegracije BiH, procesima povjerenja i obnove povjerenja među narodima i građanima, kao i radu institucija Bosne i Hercegovine. Sulejmana Tihića pamtit ćemo po hrabrosti, po ponosu i dostojanstvu s kojom se nosio u isto vrijeme kao i sa bolešću i sa teškim pitanjima bh. političke stvarnosti", kazao je večeras Izetbegović.

U ime rukovodstva SDA uputio je porodici, rodbini, prijateljima, članovima i simpatizerima SDA izraze iskrenog saosjećanja i zamolio stvoritelja da Tihiću podari lijepi dženet, a porodici sabur.

Na vanrednoj sjednici Kolegija Predsjedništva SDA, održanoj povodom Tihićeve smrti formiran je odbor za njegovu dženazu koja će biti obavljena u haremu džamije u Bosanskom Šamcu.

O tačnom terminu dženaze, mjestu i vremenu održavanja komemorativnih sjednica javnost će biti naknadno obaviještena.