BiH
15

Izetbegović i Schulz: Prioritet je rješavanje socioekonomskih potreba građana

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas predsjednika Evropskog parlamenta Martina Schulza koji boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio je predsjedniku Evropskog parlamenta za usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, te izrazio zahvalnost Schulzu za njegov lični angažman, kao i podršku institucija EU na pripremi i usvajanju obnovljenog pristupa EU za BiH.

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Schulz je istakao da snažno podržava političke snage u BiH u realizaciji reformske agende, te je izrazio spremnost Evropske unije da pomogne BiH i cijeloj regiji u podizanju konkurentnosti, infrastrukturnom povezivanju, unapređenju energetskog sektora, jačanju malih i srednjih preduzeća, reformi pravosuđa, te vladavini prava.

Zajednički je ocijenjeno da rješavanje socijalnoekonomskih potreba građana mora biti prioritet na svim nivoima vlasti.

Sastanku su, uime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragana Čovića, prisustvovali savjetnici Milenko Ristić i Sanja Bazina.