BiH
212

Izbjegnuta tragedija u Zvorniku: Režući drva motorkom prerezao bombu kašikaru

Piše: N. J.
Režući stablo vrbe, nadomak nekoliko kuća u zvorničkom selu Skočić, Suad Vehapi u ponedjeljak je motornom pilom zakačio i prerezao bombu kašikaru.
Suad Vehapi
Suad Vehapi

Suad je osjetio da je zakačio neki metalni predmet, nakon čega je i zamijenio lanac od motorne pile, a kada je oborio vrbu, ostao je skamenjen.

"Kad sam pogledao s druge strane debla, vidio sam da sam razrezao bombu 'kašikaru' koju je neko u kesi stavio u duplju starog i dotrajalog stabla. Rez sam napravio pored samog upaljača bombe i za dlaku izbjegao da budem raskomadan", ispričao je Suad.

Šok i strah sa njim su dijelili supruga Sabina, djeca Belma i Dževad, majka Ramiza i otac Hakija. O ovom događaju obaviješteni su dežutni u policijskoj stanici u Kozluku, nakon čega je policijska patrola obilježila mjesto opasnosti. Najavljeno je da će u utorak nadležne ekipe civilne zaštite skloniti oštećenu bombu.

Razrezana bomba kašikara
Razrezana bomba kašikara

Povodom ovog slučaja, Udruženje Zvorničana iz Tuzle pozvalo je nadležne organe da provedu ozbiljnu i temeljitu istragu.

"Podsjećamo da su Suadova i ostalih nekoliko povratničkih porodica u Skočiću nedavno došle u centar pažnje zbog dirljivog dokumentarnog filma 'Centralno slušanje Zmajeva'. Tema filma je teška situacija u ovom povratničkom mjestu, koje političari zaobilaze u širokom luku zbog malobrojnog glasačkog tijela, ali i human gest Vedada Ibiševića i ostalih Zmajeva koji su djeci iz Skočića priredili topao doček u Sarajevu pred odlučujuće utakmice za Mundijal u Brazilu", naveli su iz Udruženja.

U Policijskoj stanici u Kozluku nisu mogli dati više detalja o ovom slučaju.