BiH
0

Ivanić: Nas ne interesuje treći entitet

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Kandidat Pokreta za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je na večerašnjoj tribini Partije demokratskog progresa u Gradišci da će se, ako bude izabran, u naredne četiri godine zalagati za jačanje Republike Srpske i poštivanja Dejtonskog sporazuma.

"Nas ne interesuje treći entitet za Hrvate, koji bi išao na uštrb Republike Srpske. Bolje je biti jedan od dva, nego jedan od tri", rekao je Ivanić.

Ivanić kaže da RS treba da ekonomski jača kao nekad Slovenija u okviru Jugoslavije i da tada nezavisnost neće biti neostvariva.

"SNSD nam je obećavao referendume za nezavisnost i ukidanje Suda BiH, termoelektrane u Gacku i Ugljeviku. Sve su to prevare. Prevara je i to da je ova vlada izgradila autoput Banja Luka – Gradiška. Ja sam kao tadašnji guverner Evropske banke za obnovu i razvoj obezbijedio novac za taj projekat",tvrdi Ivanić.

Na večerašnjem skupu PDP u Gradišci predstavili su se svi kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Izborne jedinice dva, kao i za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan.