Sud BiH
0

Ivan Bojić sporazumno priznao krivicu

FENA
Optuženi Ivan Bojić sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH sklopio je sporazum o priznanju krivice s državljaninom Crne Gore Ivanom Bojićem, rođenim 2. 12. 1981. godine u Nikšiću, Republika Crna Gora, gdje je i nastanjen.

Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama, za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Bojiću kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, s tim da mu se u kaznu uračuna vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Od optuženog je prilikom pretresa oduzeto 10.359,76 grama opojne droge, koja će biti uništena. Od optuženog se trajno oduzimaju mobilni telefon marke „Alcatel“ i vozilo „ford-gaf“.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 11. maja. Istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odrekao prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.