BiH
6

Istaknuti svjetski debatanti dolaze u Mostar

FENA
Debatni klub Univerziteta u Mostaru organizira još jedan u nizu od svojih treninga i seminara za nove članove, koji će se održati od 9. do 11. novembra u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Mostaru

Ove godine u Mostar dolaze neki od najboljih svjetskih debatanata. Cilj njihovog dolaska jeste pružiti novim članovima Debatnog kluba osnove funkcioniranja britanske parlamentarne debate, i pripremiti ih za buduće turnire u ovoj disciplini.

Debatni klub poziva sve zainteresirane studente, sa Univerziteta Džemal Bijedić, i sa Univerziteta u Mostaru da im se pridruže i nauče nešto novo, te saslušaju vrhunske govornike koji dolaze iz Ljubljane, Beograda i Zagreba.

Debatanti koji dolaze u Mostar su: Borna Sor, Nebojša Kolundžić, Predrag Petričević i Črt Podlogar, koji su finalisti i polufinalisti europskih i svjetskih prvenstava u ovoj elitnoj disciplini.

Program počinje u petak, 9. novembra u 12 sati u prostorijama Pravnog fakulteta na Univerzitetu.

"Debatni klub Univerziteta u Mostaru je ujedno i prvi debatni klub u Bosni i Hercegovini, osnovan 29. januara 2006. godine. Ponosno ističemo činjenicu da naš debatni klub nudi mogućnost sudjelovanja na mnogim turnirima po cijeloj Evropi, te su naši članovi do sada sudjelovali na turnirima u Beču, Beogradu, Splitu, Budimpešti, Parizu, Berlinu. Od ove godine sudjelujemo i na europskim i svjetskim prvenstvima.

Također, Debatni klub Univerziteta u Mostaru svake godine u aprilu, već zadnjih šest godina organizira Debatijadu, u kojoj sudjeluju debatni klubovi iz cijele Evrope", saopćeno je iz Debatnog kluba Univerziteta u Mostaru.

Pokrovitelj ovog seminara jest Pravni fakultet Univerziteta u Mostaru.