U petak nastavlja sa radom
0

Ispravni uzorci vode s Olimpijskog bazena Otoka

FENA
Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo je sveobuhvatnom fizičko-hemijskom analizom uzoraka vode u Olimpijskom bazenu Otoka utvrdio da uzorak vode "po mjerenim pokazateljima odgovara uslovima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za kupanje", saopćeno je iz Olimpijskog bazena.

Detaljna analiza urađena je na zahtjev rukovodstva Olimpijskog bazena Otoka, nakon što su u utorak u ranim večernjim satima utvrđene indicije koje bi eventualno nepovoljno mogle utjecati na sigurnost korisnika usluga bazena.

U saopćenju se navodi da je od Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo hitno zatražena detaljna analiza vode, a od Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a istražni postupak vezan za novonastalu situaciju. Uprava Olimpijskog bazena je u stoga u utorak odlučila i da trenutno obustavi pružanje usluga korisnicima.

Nakon dobijenih rezultata analiza koje je proveo Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u kojima je utvrđeno da s bakteriološkog stanovišta ispitivani uzorak vode odgovara propisima Pravilnika za vode prečišćenog tipa, odlučeno je da Olimpijski bazen Sarajevo nastavlja s pružanjem usluga u petak.

Istraga koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još je u toku, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Sarajevo.