PIO/MIO
0

Isplata penzija za decembar 4. januara 2011. godine

FENA
Isplata penzija za decembar 2010. započet će 4. januara 2011. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO).

Koeficijenti za isplatu penzija ostaju nepromijenjeni, odnosno iznose 1,65 za redovne te 1,485 za penzije koje se financiraju iz budžeta Federacije BiH, stoji u saopćenju.

Iz tog zavoda ističu kako se očekuje da će uplata potrebnih sredstava za povlaštene penzije od strane Ministarstva financija Federacije BiH stići na vrijeme.

Najniža i najviša penzija ostaju nepromijenjene, tako da najniža redovna penzija iznosi 296 maraka, a najviša 1.975 maraka.

U saopćenju se također navodi kako su 20. decembra u Travniku otvorene nove prostorije Kantonalne administrativne službe Federalnog zavoda MIO Srednjobosanske županije.

Prostorije su svečano otvorili predsjednik Upravnog odbora Zavoda Marinko Petrić i direktor Zavoda Zijad Krnjić.

Riječ je o savremenim prostorijama u kojima će zainteresiranima biti omogućeno lakše i brže dobivanje svih potrebnih dokumenata i usluga.

Federalni je zavod u objekt investirao 2.623.015,99 maraka. Izgradnja novih objekata bila je potrebna iz više razloga, ali kao osnovni navodi se činjenica da su dosadašnji prostorije u kojima su bile smještene službe Zavoda bili ruševni te je prijetila opasnost i od urušavanja, a uvjeti za rad bili su gotovo nemogući, navodi se u saopćenju.