Vlasenica, Srebrenica...
142

Isak zatražio od Karana da policija zaštiti povratnike u RS-u nakon novih zastrašivanja

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Federalni ministar unutrašnjih poslovao Ramo Isak jutros je stupio u kontakt s ministrom unutrašnjih poslova RS-a Sinišom Karanom, a tema razgovora bili su povratnici u bh. entitetu RS.
Ministar Isak upoznao je ministra Karana kako je Kabineta ministra FMUP-a dobio nekoliko snimaka, objavljenih na društvenim mrežama, gdje se provociraju i zastrašuju povratnici te poručio kako nikome u Bosni i Hercegovini nije u interesu da se podižu tenziju i da se bilo koji građanin osjeća ugroženo na bilo kojem dijelu teritorije naše zemlje.

Od ministra Karana zatražio je da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje se odnose na zaštitu povratnika u bh. entitetu RS.

Karan je informisao Isaka kako MUP RS poduzima sve aktivnosti da se obezbjedi opšta sigurnost na prostoru bh. entiteta RS.

Podsjetimo, nakon incidenta u Vlasenici gdje su vrijeđani i provocirani bošnjački povratnici došlo je do još ozbiljnijeg incidenta u Potočarima kod Srebrenice kada je iz jednog motornog vozila pucano prilikom prolaska božične kolone kraj bošnjačkih kuća.