Bespravna gradnja u Nahorevskoj
0

FOTO / Investitor popriječio kamion od 20 tona da spriječi rušenje

Piše: E. G.
Općina Centar, odnosno radnici KJKP Rad su i danas pokušali, ali bezuspješno, potrebnom mehanizacijom pristupiti rušenju bespravno sagrađenog objekta u ulici Nahorevska broj 5 koji je u vlasništvu investitora Bedre Hasanovića i njegove firme BH Bau. Međutim, investitor je postavio kamion težak 20 tona ispred objekta, tako da mu se ne može prići.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Prema riječima inspektorice iz Općine Centar Alme Krzović-Subotić, rušenje je trebalo početi u petak ujutro, kada su u Nahorevsku došli nadležni iz Općine, kao i KJKP Rad, ali nisu mogli ući u krug objekta zbog kamiona koji je unutar ograde i sprečava ulaz.

"Policija je gore vršila povremeni nadzor i to je sve. Mi smo pokušali razgovarati sa investitorom da pomjeri kamion, ali on tvrdi da se radi o vozilu koje nije u funkciji i da ga ne može pomjeriti. Načelnik Općine je zatražio da se od privatne firme uzme dizalica i da se kamion pomjeri. Međutim, kada su ljudi iz te firme vidjeli da se radi o ogromnom kamionu rekli su da to ne mogu izvesti. Nama je sada jedino preostalo da se obratimo kantonalnom tužiocu, što smo i uradili. On će uraditi ono što je u njegovoj nadležnosti kako bi nam bilo osigurano da srušimo bespravni objekt", rekla je Krzović-Subotić za Sarajevo-x.com.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U Općini Centar kažu da je rušenje objekta u Nahorevskoj, koji je svojom gradnjom ugrožavao plinsku mrežu, ipak nastavljeno te da se određeni dijelovi ruše ručno, bez mehanizacije.