Pojačana kontrola u Sarajevu
0

FOTO / Inspektori počeli "lisicama" pečatiti nelegalna taksi vozila

FENA
Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove i Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo vrše pojačani inspekcijski nadzor nelegalnog taksiprijevoza na području Kantona Sarajevo, primjenjujući novu metodologiju vršenja inspekcijskog nadzora.
Kako se navodi u saopćenju Federalne uprave za inspekcijske poslove, u postupku kontrole inspektori su, služeći se novim sredstvima onemogućavanja vršenja nelegalnog taksiprijevoza, prvi put izvršili i pečaćenje jednog taksi vozila “lisicama” i na taj način spriječili dalje vršenje protivzakonitog prijevoza.
Postupak pečaćenja vozila kojima se bude vršio nelegalan prijevoz, kako se dodaje u saopćenju, bit će primijenjen i ubuduće, prilikom svake od inspekcijskih kontrola.

Nakon što je Federalna uprava za inspekcijske poslove izdala saopćenje o pečaćenju vozila, našoj redakciji obratio se Samir Hadžihasanović, vlasnik firme Montboss Company, u sklopu koje posluje Boss Taxi.

Dio uplaćenih dugovanja
Dio uplaćenih dugovanja
On je rekao da je ovaj potez diskriminacija njegove firme i onemogućavanje poštenog rada, predočio je i dokaz o dijelu izmirenih obaveza.

"Ovdje se radi o malverzacijama ministra Harisa Lulića i njegovih saradnika", rekao je Hadžihasanović.

Dodao je da je 4. februara 2001. godine podnio zahtjev za zamjenu licence D i taksioznake za zapečaćeno vozilo, ali da od Ministarstva nikada nije dobio bilo kakav odgovor.

Na pitanje zašto koristi navedeno vozilo, rekao je da mora raditi kako bi isplatio 103.238 KM duga prema Poreznoj upravi FBiH, s kojom je sklopio dogovor o izmirenju obaveza,

Zahtjev za zamjenom licence
Zahtjev za zamjenom licence
"Zbog duga ne mogu produžiti registraciju vozila. Ovim iznosom me Porezna uprava FBiH u dosluhu sa Ministarstvom saobraćaja ucijenjuje i reketira", rekao je Hadžihasanović za naš portal.