BiH
0

Inspektor Muhamed Bajrić osuđen na tri godine zatvora zbog preprodaje droge

Piše: A. B.
Ilustracija
Ilustracija
Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Bajrić, osuđen je na tri godine zatvora zbog preprodaje droge.

Bajrića je danas Općinski sud u Sarajevu proglasio krivim za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvostepeno je osuđen na kaznu zatvora od tri godine, ali je i Odlukom Općinskog suda u Sarajevu pušten na slobodu. Optuženi se tereti da je u još neutvrđenom vremenskom periodu, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi od njemu poznatog lica nabavljao zbog prodaje opojnu drogu "cannabis", ukupne neto mase 1.971,842 grama.

Podsjećamo, sarajevska policija je prošle godine uhapsila Muhameda Bajrića, istražitelja mlađeg inspektora Druge policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, a u trenutku hapšenja kod njega su pronađena dva kilograma marihuane.

Tada mu je određena mjera pritvora u kojem je bio od 28. jula 2015. do 21. marta 2016. godine nakon čega je osuđen i pušten na slobodu.

"Tužilaštvo KS uložit će žalbu na ovakvu odluku Općinskog suda Sarajevo", rekla nam je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.