BiH
481

Incident u Zagrebu: Muškarac uzvikivao "ubico, ubico", Kordićeve pristalice ga izudarale

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bivši potpredsjednik tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne i haški osuđenik Dario Kordić, koga je Međunarodni sud u Hagu osudio na 25-godišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini, danas je stigao u Zagreb nakon što je pušten iz zatvora jer je odslužio dvije trećine kazne.

Na Plesu ga je dočekala porodica, ali i oko 200 istomišljenika.

Uz zvuke Thompsonovih hitova pozdravio sa svima, a bilo je i suza. U jednom trenutku Kordić je zamolio za tišinu kako bi se javno zahvalio svima koji su mu bila podrška u vrijeme dok je bio u zatvoru, javio je Jutarnji list.

Kada je počeo govoriti nastao je muk, međutim tada je jedan muškarac podigao transparent i počeo uzvikivati: "Ubico, ubico!

To je izazvalo bijes među okupljenima koji su odmah nasrnuli na muškarca i počeli ga udarati. Srećom, na dočeku je bila prisutna i policija koja ga je jedva izvukla iz šaka pomahnitalih muškaraca.

Hrvatski mediji javljaju da je policija privela muškarca koji se usudio na ovaj način izraziti svoj revolt u povodu puštanja na slobodu osuđenog ratnog zločinca.