BiH
0

Imenovana Stručna grupa za graničnu liniju BiH sa susjedima

SRNA
Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, danas dao saglasnost na Odluku o imenovanju članova Stručne grupe za dokumentaciju identifikacije granične linije BiH sa susjednim državama.

U Stručnu grupu imenovani su Ivan Lesko, Ivan Medić, Snježana Đekić, Milenko Šakotić, Edin Đonlagić i Mustafa Begić, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Članovi ove stručne grupe će sa članovima iz susjednih država činiti zajedničko radno tijelo za razmatranje stručnih pitanja u skladu sa Odlukom o osnivanju Državne komisije za granicu BiH, u dijelu koji se odnosi na poslove utvrđivanja granične linije.

Savjet ministara BiH konstatovao je da nije realizovan zaključak sa 94. sjednice, održane 16. juna ove godine, koji se odnosi na upravljanje i održavanje graničnih prelaza i zadužio Upravu za indirektno oporezivanje da, bez odlaganja, pristupi izvršavanju ovog zaključka.

Uprava za indirektno oporezivanje ima obavezu pripreme i dostavljanja Prijedloga pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, kojim će biti  predviđena radna mjesta za poslove upravljanja i održavanja graničnih prelaza.			

Ministarstvo bezbjednosti BiH zaduženo je da informiše Savjet ministara BiH o razlozima zbog kojih je izostala realizacija ovog zaključka.