BiH
163

Igor Kamočaji podnio ostavku na funkciju predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a KS

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Igor Kamočaji, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Kantona Sarajevo, podnio je ostavku na ovu funkciju na sinoć održanoj redovnoj sjednici Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a KS.

Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a KS, na kojoj je raspravljano o ostvarenim rezultatima na proteklim lokalnim izborima te ukupnim odnosima unutar organa SDP-a, predsjednik Odbora Igor Kamočaji podnio je neopozivu ostavku.

Pored Kamočajija, ostavku je podnio i potpredsjednik Odbora Kenan Rešo, potvrđeno je za Klix.ba.

Kamočaji ostaje član SDP-a, međutim, jasno je da sukob između vrha SDP-a i Kantonalnog odbora SDP-a KS ovim nije okončan. Također, podnošenje ostavki moglo bi biti prvi korak ka istupanju iz članstva SDP-a.

Vrh SDP-a zamjerio je Kantonalnom odboru SDP-a KS loše izborne rezultate na proteklim lokalnim izborima. SDP u KS nema nijednog načelnika, a također neće biti dio većine ni u jednom od općinskih vijeća osim u Starom Gradu. Također, već je sada izvjesno da će koalicija SDA i SBB-a, ponajviše zahvaljujući "prebjezima" iz DF-a, imati većinu i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva te će biti u prilici birati novog gradonačelnika.