Tučnjava pa oružje
4

Ibro Miladin uhapšen zbog pucnjave u centru Sarajeva, danas predat tužilaštvu

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ibro Miladin, osumnjičeni za ranjavanje jedne osobe iz vatrenog oružja u ulici Zelenih beretki u centru Sarajeva, uhapšen je u utorak navečer.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je saopćeno da je do pucnjave došlo nakon fizičkog sukoba više osoba.

Na KCUS su samoinicijativno pristupila dva muškarca zbog nanesenih povreda, te je nakon ljekarske obrade konstatovano da je muškarac Timur Keketović (rođen 1981. godine) zadobio ustrijelnu ranu noge, o čijem stepenu se ljekar nije mogao izjasniti, a 42-godišnjak je zadržan na Klinici na ortopediju radi daljnjeg liječenja.

Za muškarca N.S. (rođen 1981. godine) konstatovano je da je zadobio tešku tjelesnu povredu upotrebom fizičke snage, te je nakon ljekarske obrade pušten na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS.

Istog dana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opće opasnost i Teška tjelesna povreda uhapšen je Ibro Miladin (rođen 1983. godine)

Osumnjičeni je zatim predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

On je danas predat u nadležnost Tužilaštva KS.