BiH
0

Humanitarna večera za oboljele od AIDS-a

Klix.ba
Gosti pariškog restorana <b>Pre Catalan</b> imat će priliku ne samo sjediti sa ljudima iz modne industrije, već će im biti pružena prilika da svoj novac daju u dobrotvorne svrhe - osobama oboljelim od AIDS-a. Organizatori večere su <b>Jean Paul Gaultier</b> i <b>Ines De La Fressange</b>

U srijedu, 22.01.2003.godine, oko 500 zvanica će prisustvovati toj večeri, koju u suradnji sa dva poznata designera organizuje Chambre Syndicale, glavna francuska institucija za modu, a glavni cilj joj je prikupljane novca koji će biti doniran organizacijama koje pomažu osobama zaraženim HIV-om i oboljelim od AIDS-a. Restoran koji se nalazi u Bois du Boulogne parku biće domaćin mnogim svjetskim modnim gigantima, a neki od njih su Dior, Lanvin, Rykiel, Yohji Yamamoto, Chanel.

Za sada nije poznato ko će zabavljati prisutne, međutim sama činjenica da će sjediti sa kremom svjetskog fashion jet seta je dovoljna da se pojave na večeri. Sponzori poput Diora i Hermesa čuvaju tajnu o visini svojih donacija, dok je Renault već objavio da će jednom sretniku uručiti ključeve novog Megana.