BiH
7

HSP će poduprijeti kandidaturu Dragana Čovića

FENA
Dragan Čović (Foto: Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Klix.ba)
Predsjedništvo Hrvatske stranke prava (HSP) BiH, na sjednici u Mostaru, donijelo je odluku da na predstojećim izborima za člana Predsjedništva BiH podupre kandidata Hrvatskog narodnog sabora BiH.

"Na sjednici je otvoreno i pitanje podrške kandidatu za Hrvatskoga člana Predsjedništva BiH budući HSP BiH na toj poziciji nema svoga kandidata. Nakon kraće rasprave jednoglasno je donesena odluka da se pozovu članovi i pristaše HSP-a BiH glasati za kandidata Hrvatskog narodnog sabora BiH", saopćeno je iz HSP-a BiH.

Zaključeno je kako HSP BiH, posebno u kantonima sa hrvatskom većinom, na pravi način prezentira svoj predizborni program, te da je se "ovom političkome trenutku, poglavito što u sljedećem mandatnom razdoblju dolazi na red ustavno preuređenje BiH, mora osnažiti hrvatsko zajedništvo kroz istinski Hrvatski narodni sabor BiH za koji se uvijek zalagao HSP BiH".

"To je jedini jamac da sve hrvatske političke opcije, zajedno s pravaškom, dođu do rješenja hrvatskog nacionalnog pitanja na način da se ostvari sloboda hrvatskog naroda", saopćeno je iz HSP-a BiH.